من ناله می نويسم

دفتر شعر بيرنگ کوهدامنی

 

 

سالهاست که بيرنگ کوهدامنی شاعر، پژوهشگر و منتقد ادبی درعرصهء  مطبوعات ما و کشور های پيرامونی حضوری مسلم و چشمگير دارد و کمتر کسيست که او را نشناسد و از آثار پربارش فيض نبرده باشد.

او در سال 1330 هجری خورشيدی در شکردرهء کوهدامن زاده شد. تحصيلات ابتدايی، متوسطه و ليسه را در شکردره، بلخ و کابل فراگرفت. سپس به کار های مختلف ديوانی پرداخت، در سال 1352 با استفاده از يک بورس تحصيلی دولتی در رشتهء زبان فارسی عازم ايران شد. در سال 1356 از دانشکدهء ادبيات دانشگاه تهران سند ليسانس دريافت کرد و در سال 1360 در کدر علمی فاکولتهء زبان و ادبيات پوهنتون کابل به حيث استاد پذيرفته شد.

در سال 1364 غرض ويراستاری کتابهای درسی پوهنتون کابل که در انتشارات «پروگرس» و «مير» در مسکو چاپ ميشد عازم آن ديار شد. دو سال در مسکو ماند و از آن پس به دعوت اتحاديهء نويسندگان تاجيکستان به شهر دوشنبه رفت و در آن والا نشريهء «پيوند» را به خط فارسی پايه گذاشت.

از بيرنگ کوهدامنی مقالات محققانه و ارزشمندی در مطبوعات معتبر ايران، تاجيکستان و افغانستان به نشر رسيده است که خبر از سختکوشی و امعان نظر اين شاعر و ادبيات شناس وارسته ميدهد. از او چندين دفتر شعر و کتاب منتشر شده که نام آخرينش «من ناله می نويسم» می باشد.

در پيشگفتار اين دفتر زيبا از او چنين می خوانيم: «وظيفهء شاعر شعر گفتن است نه چاپ و نشر آن. شعر اگر با سرنوشت مردم گره خورده باشد و به آيينه ای مبدل شده باشد که بتواند رنجها، درد ها و مصيبت های انسانها را در عصری که شاعر در آن بسر می برد بازتاب دهد، به اقبال و پذيرش خود مردم که خوب ترين داوران اند روبری می آيد...
تاريخ کشتزاری است که در آن هيچ دانهء سالمی گم نمی شود... اگر شعر گفته ام و شعر من بازتاب فرياد مردميست که معاصر من اند، آنها خود بايد تصميم بگيرند که دردنامه های عصر خود را کتاب کنند نه من.»

کارکنان نامهء فــــردا از صميم قلب ناله های ماندگار اين آفرينشگر فرهيخته و فرزانه را  ارج ميگذارند و مطالعهء اين دفتر جديد را به خوانندگان فردا توصيه ميکنند.

 

سه غزل از همين مجموعه

 

 


صفحهء اول